Ev Stüdyosu Kurmak İçin Gerekenler


Ev Stüdyosu Kurmak İçin Gerekenler

Bu yazımda sizlere Ev Stüdyosu Kurmak hayaliniz yada planınız varsa Ev Stüdyosu İçin Gerekenler'den bahsederek isteklerinize ulaşmanızı sağlayacağım ;) Öncelikle, sadece amatör kayıtlarınız için kullanacağını varsayarak hazırlamanız gereken bu stüdyonun, ciddi kayıtlar için yetersiz kalacağını bilerek işe başlamanız gerekmekte. Çünkü ev stüdyoları genellikle profesyonel müziğe yeni başlayanlar, grup oluşturanlar ve grup içi uyumu kayıtlar aracılığıyla test etmek isteyenler tarafından tercih edilmektedir.

Bilgisayar ev içinde kurulacak stüdyo için en önemli araçlardan birisidir. Gerekli işlemci ve RAM gücünün sağlandığına emin olduğunuz bu bilgisayara, bir de harici ses kartı almanız ve doğru şekilde bağlandığına emin olmanız gerekir, çünkü bilgisayar içinde varolan ses kartları bu işlem için yeterli donanıma sahip değildir.

Ev Stüdyosu Kurmak İçin Gerekenler

Kulaklık ve mikrofon konusunda ise asla ucuza kaçılmamalıdır, çünkü hem ses tınısını tam olarak kayıt etmek, hem de tam olarak geri dönüş alabilmek amacıyla bu iki aletin oldukça kaliteli bir yapıya sahip olması gerekir. Bu konuda önemli bir aygıt da referans monitörlerdir. Doğal ses dönüşü verebilen hoparlörler olarak da bilinen referans monitörler anlık kayıt sırasında duymayı ve sese göre konum almayı sağladığı için olmazsa olmazlardan birisidir. Tüm bunlar hazır olduktan sonra ise ev stüdyonuz kayıt almaya hazır hale gelecektir.

Ev Stüdyosu Kurmak İçin Gerekenler

0 yorum:

-->