Turkcell MaxiPlus5 İnceleme


Turkcell MaxiPlus5 İnceleme

Turkcell; T10, T20 ve T11 MaxiPhone telefonlarının ardından yeni akıllı telefonu Turkcell MaxiPLUS5‘i ve tüm özelliklerini resmi olarak tanıttı. 549TL‘lik peşin fiyatı ile MaxiPLUS 5 oldukça başarıl detaylara sahip.
ZTE işbirliği ile çıkarılan telefon Android 4.0‘ın getirmiş olduğu hız ve performansın dışında, 3.5 inç‘lik dokunmatik LCD IPS teknolojisine sahip ekranı ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Sizler için Turkcell’in yeni bombası MaxiPlus 5‘i detaylı olarak inceledik…
Turkcell T21 adıyla çıkması beklenen cihazın, T21 adı konulmadan sadece Turkcell MaxiPLUS5 olarak tanıtımı gerçekleşti. Antalya’daki Adam&Eve Hotels’de gerçekleştirilen basın toplantısında özellikleri ve detayları vurgulanan akıllı telefon özellikleriyle dikkat çekmeyi başardı.

Turkcell MaxiPLUS 5 Kutu İçeriği

Turkcell MaxiPlus5 İnceleme


Turkcell MaxiPlus5 alışılmış akıllı telefonlarda olduğu gibi telefonun yanında; 4GB hafıza kartıMicro USB şarj aleti ve prize takılabilir adaptörü, kullanıcı kılavuzları, pil, kulaklık ve NFC Magnet kutusundan çıkıyor. NFC Magnet’in ne işe yaradığına dair detaylı açıklamayı yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Turkcell MaxiPLUS5 Teknik Özellikler

Turkcell MaxiPlus5 İnceleme


  • Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi
  • 800 MHz’lik Qualcomm MSM7225A işlemci
  • 512MB RAM, 4GB ROM
  • 3.5 inç büyüklüğünde 320 x 480 çözünürlüklü (HVGA) LCD IPS kapasitif dokunmatik ekran
  • Dahili 4GB hafıza, 4GB MicroSD Kart ve 32GB’a kadar MicroSD kart ile yükseltilebilir hafıza
  • 5MP çözünürlükte otomatik odaklı kamera (Flaşsız)
  • Li-Ion 1400 mAh batarya ile 240 dk konuşabilme
  • WLAN 802.11 b/g/n, Bluetooth bağlantıları
  • 3G, HSDPA 7.2 Mbps mobil internet kullanımı
  • 120 gr ağırlık
  • 115.2 x 62 x 11.1 mm boyutlar
  • GPS desteği
  • Dahili NFC çipi
  • 3.5mm kulaklık girişi

Turkcell yetkilileri şuana kadar yarım milyondan fazla telefon sattıklarını vurgularken, bu yarım milyon kişinin %90′ının ilk defa bir akıllı cihazla karşılaştıklarını açıkladı. Tüketicilerin bu telefonların fonksiyonlarından faydalandığını dile getiren Sayın, ayda 750 bin şarkı indirildiğini, 167 bin video izlendiğini ve 300 bin kişinin de T-Market’i ziyaret ettiğini kaydetti. Artık Maxi markasını kurduklarını ifade eden Sayın, bu telefona özelliklerinden dolayı Maxi Plus adını verdiklerini söyledi.

Turkcell MaxiPlus5 Genel Detayları

Turkcell MaxiPlus5 için akıllı bir telefon diyoruz ve bu cihazı akıllı yapan genel özellikler neler? Bunlardan bahsetmeden önce telefonun tuşlarına ve diğer dış görünüm detaylarını biraz açıklayalım isterseniz.
Plastikten yapılmış bir kasaya sahip olan MaxiPLUS5′in buna rağmen bayağı durduğunu söyleyemeyeceğiz. Üstelik daha yumuşak bir plastikten yapılmış arka kapağın elde oldukça güzel bir his verdiğini söylemek gerek. Telefon gerçekten oldukça hafif ve ele iyi bir şekilde oturuyor. Cihazın tepesinde yer alan güç butonuna, sol kenarında üste doğru yer alan ses kademe tuşuna rahat bir şekilde ulaşmak mümkün. Üst bölümde 3.5 mm’lik kulaklık jakı, sağ kenarda microUSB portu yer alıyor. Bu port üzerinden hem şarj hem de bilgisayar bağlantısı işleri gerçekleştiriliyor.
3.5 inç’lik, 320 x 480 piksel çözünürlüklü ekran belki düşük piksel yoğunluğu nedeniyle üst seviye telefonların sunduğu o görsel zenginliği sunmuyor, yine de Turkcell MaxiPLUS5′te fena bir ekran bulunduğunu söyleyemeyiz. Ekranın görüş açısı fena sayılmaz, kenardan bakıldığında bile ekranda nelerin olduğu az çok seçilmekte. Telefon Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile çalışsa da ekran üstü sanal kontroller yerine ekranın altında yer alan fiziksel tuşların kullanıldığını görüyoruz.
Turkcell MaxiPlus5 İnceleme

Tuşlara dokunduğunuzda hafif titreşimli bir geri bildirim alıyorsunuz. Yalnız bu dokunmatik tuş bölgesinin ekran ile kasa arasına biraz sıkıştığını ve dar olduğunu söylemek gerek. Arama tuşu feda edilebilirdi. Üstelik Turkcell genel eğilim olan üç adet dokunmatik kontrol tuşu yerine dört adet tuşa yer veriyor, arama ikonu da ekran altında, diğerlerinin yanında yer alıyor. MaxiPLUS5′in yumuşak plastikli arka kapağının altında 1400 mAh’lik çıkarılabilir batarya yer alıyor. Burada 32 GB’ye kadar destekli microSD ve SIM kart yuvaları da yer almakta. Kapakla kaplı olan bölümün üzerinde 5 megapiksel çözünürlüklü, otomatik odaklı kamera yer alıyor. Arka bölümün altına doğru ise hoparlör yer almakta. Hoparlörün ses çıkış şiddeti oldukça iyi seviyede.
Telefonun kasası ve diğer görünüm detaylarının dışında; telefonda Turkcell’in yine kullanıcılara sunmuş olduğu uygulamaların yüklü geldiğini hatırlatalım. T-Market, Güncel, Cep-T Cüzdan, Turkcell Müzik, Turkcell Video, Turkcell Seyahat, Mobil Asistan, Online İşlemler, Telefon Yöneticisi, Yedek, Pusula uygulamaları ve Turkcell web sitesi kısayolu yüklü şekilde geliyor. Bu arada TuneInRadio ve Fizy gibi müzik uygulamaları da cihazda yüklü olarak geliyor.
Yukarıdaki Turkcell uygulamaları ve T-Market uygulama mağazası dışında Google’ın servislerine ait uygulamalar ve Google Play Store mağazası da yüklü durumda. Bu da Turkcell MaxiPLUS5 kullanıcılarının binlerce ücretli ve ücretsiz uygulamaya ulaşabileceği anlamına geliyor.
ShiftDelete tarafından yapılan inceleme videosunu izleyebilirsiniz:

Turkcell Mobil Asistan (Siri Rakibi)

Turkcell; iPhone 4S ile birlikte tanıtılan Siri ve Galaxy S 3′de yer alan S Voice tarzındaki kendi Mobil Asistan adı verilen sesli asistanını geliştirmiş ve MaxiPlus5′e entegre etmiş. Mobil Asistan’ın Siri ve S Voice’den en büyük farkı ise Türkçe anlaması ve konuşması, ne de olsa Turkcell tarafından geliştirilmiş.
Turkcell MaxiPlus5 İnceleme

Şu anda 12 farklı komut kümesi uygulama tarafından destekleniyor, ancak yakın zamanda bunun sayısı 40′a çıkarılacak. Uygulama içinde yer alan soru işareti ikonuna dokunduğunuzda neler yaptığını göreceksiniz. Mobil Asistan’ın oldukça hızlı çalıştığını ve sizin sorunuzdaki belirli anahtar kelimeleri baz alarak cevap verdiğini belirtelim. Fatura bilgileri, hava durumu, en yakın eczane ve hastane gibi bilgilere Mobil Asistan aracılığıyla hızlı bir şekilde ulaşmak mümkün. Yani Mobil Asistan; siz sesli olarak soruyorsunuz o sizi sesinizden tanıyor, sizin için araştırıyor, buluyor ve yanıtlıyor.

NFC Magnet Özelliği

Yazımızın başında da söylediğimiz gibi; Turkcell MaxiPlus 5 telefonu NFC çipi ile bütünleşik olarak geliyor ve kutusundan NFC Magnet ile birlikte çıkıyor. Turkcell MaxiPLUS 5′in en heyecanverici özelliklerinden biriNFC Magnet. Turkcell MaxiPLUS 5alanlar, cihaz kutularından çıkacak özel üretilmiş buzdolabı magnetlerini cep telefonlarına okutarak özel olarak tasarlanmış bir mobil sipariş uygulamasını açacaklar.
Magnet okutulduğunda telefonda otomatik olarak açılan Mobil Sipariş uygulaması üzerinden anlaşmalı firmaların ürünleri kolayca seçilerek sipariş verilebilecek. İlk etapta Aygaz, Burger King, ve Pürsu‘nun seçilmiş ürünlerini sipariş vermek ya da Migros Sanal Market’e ulaşarak alışveriş yapmak mümkün olacak. Bu deneyim, şimdilik yalnızca Turkcell MaxiPLUS 5 kullanıcılarına özel.
Turkcell MaxiPlus5 İnceleme

MaxiPlus 5 Donanım ve Performansı

Performans: Turkcell MaxiPlus5 önceki MaxiPhone serilerinin aksine Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi bile birlikte geliyor. Daha stabil ve kararlı bir sürüm olmasının yanısıra; daha iyi bir performans sağlayacak olan cihazda 512MB RAM bulunuyor. RAM miktarının biraz daha artırılsa iyi olacağını düşünüyor olsak da, Android sürümü ve 800 MHz’lik Qualcomm MSM7225A işlemcisi göz önüne alındığında oldukça yeterli olacağını söyleyebiliriz.
Kamera/Fotoğraf: ZTE işbirliği ile çıkarılan telefonda 5MP çözünürlükte bir arka kamera bulunmakta. Yine önceki modellerde olduğu gibi kamera LED Flaş kullanılmaması eksik bir yön olarak görülebilir. Turkcell MaxiPLUS5′in arkasındaki 5 megapiksel otomatik odaklı kamera ile fotoğraf çekmek için kullanılan uygulama Ice Cream Sandwich ile birlikte sunulan varsayılan Kamera uygulaması. Turkcell zaten oldukça iyi işlev sunan bu uygulama üzerinde fazla oynama yapmamayı tercih etmiş. Ekran üzerinde dilediğiniz yere dokunarak oraya odaklama yapmanız da mümkün. Makro performansı fena görünmüyor. Fotoğraf çekimi hızının da fena olmadığını söyleyebiliriz.
Ekran: 3.5 inç büyüklüğünde ve 320 x 480 piksel çözünürlüklü ekranı yine fiyatıyla oranlandığın oldukça yerinde diyebiliriz. Ice Cream Sandwich’in uygulama ve widget menüleri kullanılmakta, ana ekranda ise Turkcell’in birtakım özelleştirmelerini görüyoruz. Bildirim çubuğu aşağı sürüklenerek açılan bildirim tepsisi üzerinde de Wi-Fi, Bluetooth, mobil veri, otomatik döndürme gibi işlevlerin açılıp kapatılmasını sağlayan düğmeler yer alıyor.
Turkcell MaxiPlus5 İnceleme

Turkcell MaxiPLUS5 Kampanyası ve Fiyatlandırma

Turkcell’liler, T serinin yeni üyesi Turkcell MaxiPLUS5′e 24 ay boyunca tarifesine ekayda 5 ile 26 TL arasında fiyatlarla sahip olabilecek. Üstelik ilk 3 ay boyunca 250 MB internet ve 1 yıllık Turkcell TV Standart Paket hediye. Kurumsal hat sahipleri de 24 ay boyunca tarifesine ekayda 5 ila 13 TLarasında fiyatlarla Turkcell MaxiPLUS5′e terfi edebilecek. Dileyenler Turkcell MaxiPLUS5′e 549TL peşin fiyatıylada sahip olabilecek. Turkcell akıllı telefonu olmayan Hazır Kart’lıları da unutmadı. Hazır Kart’lılar Turkcell MaxiPLUS5′i, ayda sadece 24 TL’ye 24 ay taksitle satın alabilecek. Üstelik 1 yıl boyunca, her ay 250 MB internet, sınırsız Facebook ve Turkcell TV Standart paketleriyle birlikte.





Kaynak




Turkcell MaxiPlus5 İnceleme

0 yorum:

-->