Bilgisayara Android Kurma


Bilgisayara Android Kurma
Bilgisayara Android Kurma

Bugün siz değerli ziyaretçilerime ''Bilgisayara Android Kurma''yı anlatacağım.Android dünya genelinde en çok tercih edilen mobil işletim sistemi oldu,fakat android telefon olacak bütçesi olmayan arkadaşlar yada android'i çok seven ve bilgisayarında da kullanmak isteyen arkadaşlara müjde! Artık android'i kullanmak için telefon,tablet falan almanıza gerek yok! Üstelik ''Bilgisayara Android Kurmak'' windows kurmak kadar zor bir işlemde değil.Bilgisayarlarımızdaki işlemciler x86 sınıfı işlemciler olduklarında dolayı, x86 işletim sistemleri ile birlikte çalışırlar. Telefon ve tabletlerdeki işlemcilerin x86 desteği olmadığından, evimizde kullandığımız işletim sistemlerini emulatörsüz çalıştıramazlar. Bu yüzden kurulumunu yapacağımız Android sürümü x86 olmalı.İsterseniz lafı uzatmadan konuya geçelim.

Bilgisayara Android Nasıl Kurulur:

1-)Öncelikle şu adrese gitmek için bu yazının üzerine tıklayın.(Linke erişmek için karşınıza çıkan sayfada sağ üstte 5 saniye sonra çıkacak reklamı geç butonuna basın.)

2-)Üstte verdiğim linke erişince hangi android sürümünü kurmak istiyorsanız onun iso dosyasını indirin.(1,6-4.0-2.3 istediğinizi indirin fark etmez.)

3-)Yüklemek istediğiniz sürümün iso dosyasını indirdikten sonra,Android'i bilgisayarınıza iki şekilde kurabilirsiniz.İlki iso dosyasını CD'ye yada DVD'ye yazdırarak boot ettikten sonra kullanmak.Bu adım 2 adım arasında en basitidir.İkincisi ise şu,iso dosyasını flash diske atarak android cihazınıza kurmak.Bu yöntem biraz karışıktır.

4-)2.adımı seçen arkadaşlara bir program önerim olacak bu program işlerini birazda olsa kolaylaştıracaktır.Programın adı Unetboot'tur bu program bilgisayarınız açıldığı zaman,otamatik olarak iso dosyasını açıp,bilgisayarınız açıldığında Android ile açılmasını sağlıyor.  Programı indirmek için tıklayın.(Linke erişmek için karşınıza çıkan sayfada sağ üstte 5 saniye sonra çıkacak reklamı geç butonuna basın.)

Bilgisayara Android Kurma

Burda karşınıza çıkan sayfada OK diyin ve kurulum başlasın.

Bilgisayara Android Kurma

Üstteki resimdeki gibi ekranda o siyah renk 4. yazıya geldiğinde ve aşağıda reboot,cancel falan yazdığı zaman,reboot'a tıklayın(eğer reboot yoksa yeniden başlat yazıyordur ona tıklayın)

5-)Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra,Hard Disk,Usb gibi işlevleri nereden boot edeceğinizi ayarlamanız gerekiyor.Bu ayarı şu şekilde yapabilirsiniz.BIOS'a girin ve boot'u seçin.

6-)Şu ana kadar dediğim herşeyi harfiyen uyguladıysanız bilgisayarınızı yeniden açın karşınıza böyle bir yazı çıkıyorsa kurulum olmuş demektir.
Bilgisayara Android Kurma


7-)Karşınıza üstteki ekran çıktığında ilk seçeneği seçerseniz bilgisayarınıza android kurmadan flash diskiniz üzerinden android'i kullanabilirsiniz(Ben bunu öneriyorum size çünkü memnun kalmayabilirsiniz.) En alttaki seçeniği seçerseniz bilgisayarınızın hard diskine android işletim sistemi yüklenir.Bu ikisinden birini seçin ve açın.Karşınıza alttaki gibi bir ekran çıkacak.

Bilgisayara Android Kurma


Kurulum bitmiştir hayırlı olsun arkadaşlar :)


Bilgisayara Android Kurma

3 yorum:

-->