Android Nedir - Ne Demektir?


Android Nedir - Ne Demektir?
Android Ne Demektir?

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere ''Android Nedir?'',''Android Ne Demektir?'' ve ''Android Ne Anlama Gelir?'' elimden geldiği kadar anlatacağım.

Dünyada pek çok marka ve modelin akıllı telefonlar için kullandığı Android’in anlamını ve ne olduğunu hiç merak etmiş miydiniz ? 


Android, Google’ın 2005 yılında satın aldığı yazılım firmasının ismidir, daha sonra Google tarafından geliştirilen akıllı telefon işletim sisteminin ismi bu firmanın adını, yani Android ismini almıştır. Android’in kelime anlamı gariptir ki “ İnsan Şeklinde Robot” anlamına gelmektedir. Google’ın geliştirdiği ve dünya çapında kullanılan bu işletim sistemi, 2005 yılında Google tarafından alınan yazılım firmasından almıştır. 

Android Nedir?


Android genel olarak nedir? Sorusunun cevabına geçelim, Android 2010 yılında Google ve birkaç firmanın ortaklığı ile şuan günümüzde kullandığımız telefon, tablet ve bilgisayarların işletim sistemidir. 

Bu yazıyı okurken “neden daha anlamlı bir ismi yok” diyebilirsiniz, fakat başarılı pek çok icadın veya projenin isminde anlam yoktur, sebebini şöyle düşünebiliriz, bir çok firmanın anlamsız kelimeler seçmesinin sebebi, seçilen kelimeye anlam katmak istemeleridir.  

Android Nedir - Ne Demektir?

0 yorum:

-->