Film Tavsiyeleri ve Film Önerileri


Film Tavsiyeleri ve Film Önerileri

Merhabalar. Malumunuz artık internet sayesinde yazılı ve görsel bilgiye ulaşmak çok kolaylaştı. İnsanlar artık internetin geçerliliğine ve gücüne fazlasıyla inanıyor. İnternette okuduğu yazı, izlediği film, dinlediği müzik ruhunu doyurmasının yanında entellektüel birikimini de artırıyor. Biz bugün bu alanlardan sinema dünyası üzerine birkaç kelam edeceğiz.

İnternette yeni çıkan herşey aslında beraberinde yeni eksikleri yada yeni ihtiyaçları da beraberinde getiriyor. Mesela son 4-5 senedir internet hızının artmasıyla daha önce P2P sitelerinden film indiren insanlar artık filmleri online izleme yoluna gitmeye başladı. İnsanların da bu ihtiyaçlarına karşılık web alanıyla ilgili olanlar film izleme siteleri açtılar. Buraya kadar herşey normal seyrinde gidiyor değil mi ? Aslında değil...

O kadar çok film izleme sitesi açıldı ki insanlar tercih çokluğu arasında boğulmaya başladı. Çeşit çeşit site farklı filmleri kullanıcılarına sundu ve paylaştı. Bununla beraber bir film enflasyonu ortaya çıkmış oldu.

Bu gelişmeler paralelinde yine ihtiyaç ihtiyacı doğurdu ve insanlar film tavsiyeleri alacak siteler aramaya başladılar. Film tavsiye eden siteler bu noktada film izleme portalları gibi çeşitlilik yaratamadı çünkü büyük bir kısmı kullanıcı eğilimlerinin farklılıklarını algılayamadı, diğer kısmı da sadece izleyip klavyenin başına geçmeyi marifet sandı. Bu noktada başarısı herkesçe kabul edilmiş film oylama sitelerini yok saymaları ve edebi anlamda yeterli olmamalarına rağmen film önerileri yazmaları birçok siteyi değersiz kıldı.

İşte bu hengamede neyse ki ben bu durumdan sıyrılan köklü bir sinema blogu bulmayı başardım. SineMâbed adlı bu blog anladığım kadarıyla 5 seneyi aşkın bir süredir düzenli bir şekilde bu işi yapıyor. İçeriğinde her türe özel film önerilerinin yanında 3D film yorumlarının da bulunduğu sitede aynı zamanda Türkçe altyazılı ve Türkçe dublajlı fragmanlar da izleyebiliyorsunuz. Bu anlamda kendi mottosu olan "Film izlemeden önceki durağınız." cümlesini hem yazılı hem de görsel anlamda karşıladığını anlayabiliyoruz.

Siteye ulaşmak için bkz.

Film Tavsiyeleri ve Film Önerileri

0 yorum:

-->