Akıllı Telefon Nedir - Ne Demektir?


Akıllı Telefon Nedir - Ne Demektir?

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere ''Akıllı Telefon Nedir?'',''Akıllı Telefon Ne Demektir?'' ve ''Akıllı Telefon Neye Denir?'' en ince ayrıntısına kadar anlatacağım.Öncelikle eğer telefonu sadece konuşmak için kullanırım diyenlerdenseniz bu yazı sizin ilginizi çekmeyebilir. Ama telefonu konuşma dışında da birçok amaçla kullanmak istiyorum diyorsanız yazı tam size göre diyebilirim.

Akıllı Telefon Ne Demektir?

Her şeyden önce akıllı telefonlar işletim sistemine sahip olan telefonlardır. Normal telefonlardan farklı olarak bilgisayarlarda olduğu gibi uygulama yükleyip kaldırabilmemiz için bir işletim sistemi platformu (Android, Ios, Windows gibi) bu telefonlarda yer alır. Bu nedenle sanırım akıllı telefonlara küçük bir bilgisayar demek çok yanlış olmayacaktır. Bilgisayar sistemlerinde olduğu gibi işlemci, Ram gibi bileşenlere de sahiptir.

Akıllı Telefon Ne Demektir?

Akıllı telefonlar ile oyun oynama, fotoğraf işleme, film izleme vb birçok uygulamayı elbette internet olamadan da gerçekleştirebilirsiniz. Ama akıllı akıllı telefonları avantajlı yapan en önemli şey sanırım internet bağlantısı. Çünkü bu sayede internette sörf yapabilir, sosyal ağlarda iletişim de kalabilir hatta nerede olduğunuzu arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Bu alanda geliştirilen bir çok uygulama ile çok farklı işlevleri yerine getirebilirsiniz.

Akıllı Telefon Ne Demektir?


Akıllı Telefon Nedir - Ne Demektir?

0 yorum:

-->